AQUI US PRESENTO UNA SERIE DE PLATS ELABORATS TOTALMENT PER MI.
SI TENIU PREDILECCIÓ PER ALGÚN D'ELLS I M'HO FEU SABER, US PUBLICARÉ LA RECEPTE, EN EL COMENTARI DE LA FOTO.GRACIES.
TRONC DE NADAL INGREDIENTS PER A 4 PERSONES: Per el pa de pessic: 150 gr. de farina 150 gr. de sucre 4 ous 100 gr. de mantega Ratlladures de llimona
Per a la crema de xocolata: ½ kg de xocolata, 75% cacau 75 gr. de sucre ¼ l. de nata liquida 50 gr. de mantega
PREPARACIÓ: Farem el pa de pessic: posarem la mantega a fondre a foc baix, entretant batrem els ous amb el sucre, incorporarem la farina de poc en poc tot remenant fins aconseguir una crema, a continuació hi afegirem la mantega fosa i les ratlladures de llimona i remenarem be, reservarem. Estendrem la massa en una safata de forn damunt paper antiadherent, l’estirarem i allisarem amb una espàtula i entrarem al forn prees calfat a 180º i li deixarem uns 10 minuts, sempre vigilant que no es faci massa, dons l’hem de poder enrotllar. Posarem la xocolata a fondre al bany maria a uns 40º. En un cassó i posarem la nata liquida i la portarem a bullir, hi afegirem el sucre, ho remenarem i afegirem la xocolata a poc a poc fins aconseguir una crema espessa, la retirarem i deixarem refredar a la nevera. Distribuirem la meitat de la crema de xocolata sobre la massa de pa de pessic tot estenent-la be. Enrotllarem la massa poc a poc sobre si mateixa tot formant un tronc arrodonit i pesarem a cobrir-la de xocolata. Escamparem la crema de xocolata restant, i l’estirarem amb l’ajuda d’una espàtula per tal de donar-li la textura de tronc. Posarem el tronc en una safata i l’entrarem al congelador una estona perquè la xocolata quedi dura. El treure’m una estona abans de servir. Nota: si volem donar forma com ramificat, aurem de tallar uns trossets i afegir-los als costats.
TRONC DE NADAL
ResponEliminaINGREDIENTS PER A 4 PERSONES:
Per el pa de pessic:
150 gr. de farina
150 gr. de sucre
4 ous
100 gr. de mantega
Ratlladures de llimona
Per a la crema de xocolata:
½ kg de xocolata, 75% cacau
75 gr. de sucre
¼ l. de nata liquida
50 gr. de mantega
PREPARACIÓ:
Farem el pa de pessic: posarem la mantega a fondre a foc baix, entretant batrem els ous amb el sucre, incorporarem la farina de poc en poc tot remenant fins aconseguir una crema, a continuació hi afegirem la mantega fosa i les ratlladures de llimona i remenarem be, reservarem.
Estendrem la massa en una safata de forn damunt paper antiadherent, l’estirarem i allisarem amb una espàtula i entrarem al forn prees calfat a 180º i li deixarem uns 10 minuts, sempre vigilant que no es faci massa, dons l’hem de poder enrotllar.
Posarem la xocolata a fondre al bany maria a uns 40º. En un cassó i posarem la nata liquida i la portarem a bullir, hi afegirem el sucre, ho remenarem i afegirem la xocolata a poc a poc fins aconseguir una crema espessa, la retirarem i deixarem refredar a la nevera.
Distribuirem la meitat de la crema de xocolata sobre la massa de pa de pessic tot estenent-la be. Enrotllarem la massa poc a poc sobre si mateixa tot formant un tronc arrodonit i pesarem a cobrir-la de xocolata.
Escamparem la crema de xocolata restant, i l’estirarem amb l’ajuda d’una espàtula per tal de donar-li la textura de tronc.
Posarem el tronc en una safata i l’entrarem al congelador una estona perquè la xocolata quedi dura.
El treure’m una estona abans de servir.
Nota: si volem donar forma com ramificat, aurem de tallar uns trossets i afegir-los als costats.