dilluns, 27 de desembre de 2010

Tronc de Nadal

1 comentari:

  1. TRONC DE NADAL
    INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:
    Per el pa de pessic:
     150 gr. de farina
     150 gr. de sucre
     4 ous
     100 gr. de mantega
     Ratlladures de llimona

    Per a la crema de xocolata:
     ½ kg de xocolata, 75% cacau
     75 gr. de sucre
     ¼ l. de nata liquida
     50 gr. de mantega

    PREPARACIÓ:
    Farem el pa de pessic: posarem la mantega a fondre a foc baix, entretant batrem els ous amb el sucre, incorporarem la farina de poc en poc tot remenant fins aconseguir una crema, a continuació hi afegirem la mantega fosa i les ratlladures de llimona i remenarem be, reservarem.
    Estendrem la massa en una safata de forn damunt paper antiadherent, l’estirarem i allisarem amb una espàtula i entrarem al forn prees calfat a 180º i li deixarem uns 10 minuts, sempre vigilant que no es faci massa, dons l’hem de poder enrotllar.
    Posarem la xocolata a fondre al bany maria a uns 40º. En un cassó i posarem la nata liquida i la portarem a bullir, hi afegirem el sucre, ho remenarem i afegirem la xocolata a poc a poc fins aconseguir una crema espessa, la retirarem i deixarem refredar a la nevera.
    Distribuirem la meitat de la crema de xocolata sobre la massa de pa de pessic tot estenent-la be. Enrotllarem la massa poc a poc sobre si mateixa tot formant un tronc arrodonit i pesarem a cobrir-la de xocolata.
    Escamparem la crema de xocolata restant, i l’estirarem amb l’ajuda d’una espàtula per tal de donar-li la textura de tronc.
    Posarem el tronc en una safata i l’entrarem al congelador una estona perquè la xocolata quedi dura.
    El treure’m una estona abans de servir.
    Nota: si volem donar forma com ramificat, aurem de tallar uns trossets i afegir-los als costats.

    ResponElimina

Xocolater de Taradell

Roses

Flors Premsades

Asturies-2010