dilluns, 6 de desembre del 2010

Pastís de Pinya

3 comentaris:

  1. Hola Montse, soc la Carme del bloc, digam com fer aquest pastís a veure si em surt tan ben plantat com el teu!! Bones festes!!!

    ResponElimina
  2. Hola carme, la base d'el pastís de pinya es la mateixa d'aquest de poma. Gracies i bones festes. petons...........
    INGREDIENTS PER A 6 PERSONES:
    • 150 gr. de sucre
    • 150 gr. de farina
    • 3 ous
    • 100 gr. de mantega
    • 1.300 gr. de pomes reineta o Golden
    • 1 c/c de llevat en pols
    PREPARACIÓ:
    Escalfarem el forn a 180º. Batrem en un bol, els ous i el sucre fins aconseguir una crema espumosa, afegirem la mantega estovada a temperatura ambient i continuarem batent. Barrejarem la farina i el llevat i l’incorporarem a la crema, barrejarem be els ingredients i reservarem.
    Pelarem les pomes i en reservarem dues,les altres les tallarem a dauets petits i les afegirem a la preparació anterior i remenarem.
    Untarem amb mantega un motllo baix per tarta d’emmotllable i escamparem el preparat mirant de que quedi ben llis. Tallarem la resta de pomes en lamines primes i els repartirem en forma de cercles per tota la superfície d’el pastis. Empolsarem amb sucre i ho introduirem al forn uns 45 minuts aproximadament.
    Mentrestant prepararem l’almívar: en un cassó i posarem el sucre, la melmelada, el suc de llimona i 5 cullerades d’aigua, el posarem al foc, deixarem que especegi i envernissarem el pastis quan sigui tebi. Servirem fred.
    Nota: la podem acompanyar amb una bola de gelat de poma o vainilla.

    ResponElimina
  3. Gràcies Montse! ets una cuinera de primera!! Bon Any Bou!

    ResponElimina

Xocolater de Taradell

Roses

Flors Premsades

Asturies-2010